Una ampolla de vi mai es buida, s'omple de sensacions....

Raims

VARIETATS DE RAÏM NOBLES EN LES SEVES MILLORS CONDICIONS:
  • Els raïms Chardonnay i Pinot Noir en Borgonya, França.
  • El raïm Cabernet Sauvignon a Bordeus, França.
  • El raïm Syrah a la part nord de la Vall del Roine, a França.
  • El raïm Chenin Blanc a la Vall del Roine, a França.
  • El raïm Nebbiolo al Piemont, Itàlia.
  • El raïm Riesling a les regions del Mosel·la i del Rin a Alemanya

Amb aquest apartat el que pretenc es que tingueu una mínima idea del que podem ser capaços de sentir a l’hora de fer una cata de vins.

Al principi, quan no entenem, o no ens fan una explicació sobre el vi, pensem que tots son igual, el que canvia es el sabor, mes sec, mes fresc, mes dolç..
Però si ens hi endinsem dintre del vi, i per uns instants intentem saber que ens vol dir, es quan descobrim que cada vi es com una esser humà, te un caràcter diferent l’un de l’altre.

A continuació, trobarem els sabors que podem arribar a percebre segons el tipus de raïm del que esta elaborat el vi.


CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS

 CEPS BLANQUES CLÀSSIQUES 
  • CHARDONNAY
Sabors: poma, pera, cítrics, meló, pinya, préssec, mantega, cera, mel, caramel, dolç de mantega, vainilla, espècies, llana humida, minerals i pedra foguera.
  • SAUVIGNON BLANC
Sabors: herba acabada de tallar, fulles de grosella en flor, orina de gat, espàrrecs de llauna, pedra o pedernal.
  • RIESLING
Sabors: poma verda, poma rostida amb espècies, codony, taronja, til · la, fruita de la passió, mel, notes minerals, gasolina i torrada.

  • SEMILLON
Sabors: herba, cítrics lanolina, mel i torrada.
  • CHENIN BLANC
Sabors: pomes, albercocs, nous, mel i massapà.

  • GEWÜRZTRAMINER (raïm picant de traminer)
Sabors: espècies com gingebre i canyella i crema nivea.

  • PINOT GRIS O GRIGIO
Sabors: aromes bastant neutres, de vegades closca de fruites com el préssec o la taronja.

 CEPS NEGRES CLÀSSIQUES 
  • CABERNET SAUVIGNON
Sabors: grosella, cedre, caixa de cigars, mina de llapis, pebrot, menta, xocolata, tabac i olives.
  • MERLOT
Sabors: semblants als del Cabernet Sauvignon, però de vegades conté més prunes i roses que grosella. Més espècies i pastís de fruites i menys menta i mina de llapis.
  • PINOT NOIR
Sabors: gerds, maduixes, cireres, nabius, violetes, roses, caça, abonament i fems.
  • SYRAH
Sabors: gerds, móres, groselles, pebre, espècies variades, cuir, caça i quitrà.
  • ZINFANDEL
Sabors: móres espècies i pebre negre
  • NEBBIOLO
Sabors: quitrà regalèssia (pega dolça), violetes, roses, prunes, pastís de fruites i xocolata.
  • SANGIOVESE
Sabors: cirera amarga, espècies, tabac i herbes.
  • ULL DE LLEBRE (TEMPRANILLO)
Sabors: maduixes, espècies i caramel de mantega.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada