VARIETATS DE RAÏM NOBLES EN LES SEVES MILLORS CONDICIONS:
- Els raïms Chardonnay i Pinot Noir en Borgonya, França.
- El raïm Cabernet Sauvignon a Bordeus, França.
- El raïm Syrah a la part nord de la Vall del Roine, a França.
- El raïm Chenin Blanc a la Vall del Roine, a França.
- El raïm Nebbiolo al Piemont, Itàlia.
- El raïm Riesling a les regions del Mosel·la i del Rin a Alemanya
Amb
aquest apartat el que pretenc es que tingueu una mínima idea del que podem ser capaços
de sentir a l’hora de fer una cata de vins.
Al
principi, quan no entenem, o no ens fan una explicació sobre el vi, pensem que
tots son igual, el que canvia es el sabor, mes sec, mes fresc, mes dolç..
Però
si ens hi endinsem dintre del vi, i per uns instants intentem saber que ens vol
dir, es quan descobrim que cada vi es com una esser humà, te un caràcter
diferent l’un de l’altre.
A
continuació, trobarem els sabors que podem arribar a percebre segons el tipus
de raïm del que esta elaborat el vi.
CARACTERÍSTIQUES
DE LES PRINCIPALS VARIETATS
CEPS BLANQUES
CLÀSSIQUES
- CHARDONNAY
- SAUVIGNON BLANC
- RIESLING
- SEMILLON
- CHENIN BLANC
- GEWÜRZTRAMINER (raïm picant de traminer)
- PINOT GRIS O GRIGIO
CEPS NEGRES CLÀSSIQUES
- CABERNET SAUVIGNON
Sabors: grosella,
cedre, caixa de cigars, mina de llapis, pebrot, menta, xocolata, tabac i
olives.
- MERLOT
Sabors: semblants als del Cabernet Sauvignon, però de vegades conté més prunes i
roses que grosella. Més espècies i pastís de fruites i menys menta i mina de
llapis.
- PINOT NOIR
Sabors: gerds, maduixes, cireres, nabius, violetes, roses, caça, abonament i fems.
- SYRAH
Sabors: gerds, móres, groselles, pebre, espècies variades, cuir, caça i quitrà.
- ZINFANDEL
Sabors: móres
espècies i pebre negre
- NEBBIOLO
Sabors: quitrà
regalèssia (pega dolça), violetes, roses, prunes, pastís de fruites i xocolata.
- SANGIOVESE
Sabors: cirera
amarga, espècies, tabac i herbes.
- ULL DE LLEBRE (TEMPRANILLO)
Sabors: maduixes,
espècies i caramel de mantega.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada